Cadouri pentru Ziua Femeii - 8 Martie

Ziua Internaţională a Femeii - de când o sărbătorim și ce cadouri facem


Ziua Internaţională a Femeii se sărbătoreşte în toată lumea pe 8 martie, această zi fiind acum un moment de celebrare a femeii şi a tot ce reprezintă ea. Originea sărbătorii, dar şi semnificaţiile ei profunde merg încă şi mai departe, vorbind despre lupta femeilor pentru drepturi în plan economic, politic şi social.


În România, Ziua Femeii se asociază deseori tradiţiei Mărţişorului, fiind considerată de mulţi şi Ziua Mamei

Întreaga lună martie este dedicată femeii, însă nu sunt uitate nici alte tradiţii autohtone, cum ar fi Mărţişorul (1 martie), Ziua Mamei (identificată cu Ziua Femeii, tot pe 8 martie) şi cei 40 de Mucenici (9 martie).

La nivel mondial, Ziua Femeii a început ca o încercare a femeilor de a fi ascultate şi respectate

Originea Zilei Femeii datează încă din 1857, atunci când muncitoarele de la o fabrică de textile din New York au ieşit în stradă pe 8 martie pentru a protesta împotriva salariilor foarte mici şi condiţiilor inumane de lucru.


În 1908, tot pe 8 martie, 15.000 de femei au ieşit pe străzile New York-ului cerând salarii mai bune, micşorarea zilei de muncă, dreptul la vot şi încetarea exploatării copiilor pentru muncă.


Pe 19 martie 1911, Ziua Internaţională a Femeii să fie sărbătorită pentru prima dată în Austria, Danemarca, Germania şi Elveţia. Fiecare dintre acest eveniment a fost marcat prin proteste de stradă în care femeile veneau cu noi revendicări.

Decizia oficială a desemnării unei “Zile Internaţionale a Femeii” a venit în 1977

Proclamarea oficială a Zilei Internaţionale a Femeii a venit în 1977, atunci când Organizaţia Naţiunilor Unite a invitat fiecare ţară să proclame orice zi a anului “Zi a Naţiunilor Unite pentru Drepturile Femeii şi Pace Internaţională”, cele mai multe ţări optând pentru ziua de 8 martie.

SensoDays propune o serie de cadouri premium pentru Ziua Femeii

Amintim eforturile femeilor şi toate realizările care au venit odată cu demersurile lor, însă data de 8 martie este astăzi mai mult despre a ne arăta dragostea, respectul şi recunoştinţa faţă de reprezentantele sexului frumos.


SensoDays a ales pentru această zi unele dintre cele mai apreciate produse premium, perfecte pentru cadouri cu care să mergeţi la sigur.


Cadouri pentru Ziua Femeii - 8 Martie
Cadouri pentru Ziua Femeii - 8 Martie

De exemplu, puteţi alege o lenjerie de pat Missoni John pe care, urmând aceeaşi notă, o puteţi asocia cu halatele de baie Missoni Warner.


La fel de potrivite ar putea fi pledurile Tommy Hilfiger, perfecte pentru serile răcoroase de primăvară, sau veioza Kartell Toy - Moschino.


Pentru cadourile ceva mai practice, indicat ar fi un set de servire şampanie LSA International Moya sau un ceas de perete NeXtime Vinyl.


SensoDays se află în topul platformelor de Home Décor de la noi din ţară, colaborând cu branduri de top din întreaga lume, companii ale căror colecţii sunt prezentate periodic în cadrul evenimentelor din domeniu. Astăzi, SensoDays este reprezentat prin cel puţin un produs în peste 250.000 de case din România, o statistică în continuă creştere.